European Design Day 2023

Efter flera framgångsrika event är det nu dags för EU Design Day 2023 som går av stapeln den 25 maj i Bryssel! EU Design Day lyfter kreativitet och design som ett verktyg för innovation och tackla sociala utmaningar, där regionerna spelar en viktig roll i att styra utvecklingen. Det är därmed ett evenemang som engagerar och intresserar allt från designers, forskare, småföretagare och lagstiftare till tjänstepersoner från regioner och EU-kommissionen. Det är dessutom ett tillfälle för arbetsgrupper att utveckla projektförslag, för intressegrupper att skapa starka band och för regioner att profilera sina styrkor inom design och sammanföra dem med andras kompetenser.

Eventet har som mål att skapa en plattform där design och kreativitet kan leda till samarbete, inspiration och nya möjligheter. Flera av våra regioner har visat ett intresse inom design genom kreativa projekt med fokus på lokalsamhället, delaktighet och återbruk, till exempel genom projektet ’Kreativa rum’ i Region Blekinge och Kronoberg. EU Design Day erbjuder därmed en möjlighet att inspireras för framtida projekt, dela erfarenheter och utmaningar med varandra samt bli del av ett större nätverk med andra kreativa konstruktörer i Europa som vill inspirera och bidra till förändring.

Mer information kommer att presenteras i början av våren då även anmälan kommer att öppnas upp. Men är du redan nu intresserad av EU Design Day 2023? Läs mer här!

Tidpunkt: 2023-05-25 00:00 - 2023-05-25 00:00