Ukraina och EU:s flyktinghantering

Sveregwebbinarium den 6 maj om situationen i Ukraina och EU:s flyktinghantering

Den 9 maj är det Europadagen och i ljuset av det pågående kriget mitt i Europa som ställer hela fredstanken och solidariteten inom EU på sin spets, vill de svenska regionkontoren ge möjlighet till ett utbyte om en av de mest brännande frågorna som är flyktingsituationen och hur den hanteras av EU med konsekvenser för Sveriges kommuner, städer och regioner.

Den 6 maj klockan 15:00-16:00 välkomnar därför nätverket för de svenska stads- och regionkontoren i Bryssel, Svereg, in till ett webbinarium om kriget i Ukraina med fokus på EU:s flyktinghantering och dess påverkan på Sveriges kommuner och regioner. Vi kommer att få lyssna till Åsa Webber, chef för kabinettet hos den svenska EU-kommissionären Ylva Johansson med ansvar för migrationsfrågorna i EU, om EU-kommissionens bedömningar och insatser till följd av kriget i Ukraina där många människor söker sig till EU och Sverige samt förhandlingarna om ett gemensamt flyktingmottagande.

Efter anmälan kommer en länk till det digitala mötet som sker på Microsoft Teams att skickas ut på förmiddagen den 6 maj.

Här anmäler du dig till webbinariet.

Tidpunkt: 2022-05-06 15:00 - 2022-05-06 16:00