The Festival of the New European Bauhaus

Med lanseringen av en New European Bauhaus-festival i sommar gör EU-kommissionen en insats för att ta kontinenten ur pandemins festivaltorka. Festivalen planeras gå av stapeln den 9-12 juni i Bryssel och kommer att samla människor från olika områden inom vetenskap, konst, politik, arkitektur och teknik, för att uppmärksamma och skapa engagemang kring kommissionens initiativ om ett Nytt Europeiskt Bauhaus (NEB).

Som SBHSS tidigare skrivit om förbinder NEB-initiativet den Europeiska Gröna Given med våra livsmiljöer och syftar till att i den byggda miljön kombinera hållbarhet och en inkluderande framtid som är vacker både för våra ögon och sinnen. Sedan lanseringen av NEB i september 2020 har intresset i Småland Blekinge Halland varit stort. Inte minst i Småland där det finns stor kompetens inom området hållbart byggande. Smart Housing Småland som innovationsmiljö för hållbart byggande i trä och glas blev med de senaste årens engagemang på den europeiska arenan en självklar ledare för den regionala mobiliseringen kring ett småländskt NEB-engagemang och är sedan förra året en officiell partner till initiativet.

Festivalen planeras att genomföras den 9-12 juni i Bryssel och för den som är intresserad går det just nu att anmäla intresse för att anordna sidoevent. Tidsfrist för anmälan om att anordna sidoevent är den 7 mars.

För mer information kring festivalen och NEB:

Festivalens hemsida

Information om sidoevent

SBHSS artikel om NEB

NEB:s hemsida

Pressmeddelande Ett nytt europeiskt Bauhaus: nya åtgärder och ny finansiering för att koppla ihop hållbarhet stil och inkludering

EU-kommissionens meddelande om NEB

Frågor och svar

Tidpunkt: 2022-06-09 08:00 - 2022-06-12 18:00