Är du nästa praktikant på Småland-Blekinge-Hallands Brysselkontor?

Småland Blekinge Halland South Sweden (SBHSS) erbjuder under vårterminen 2021 en praktikplats på kontoret i Bryssel till dig som har möjlighet att göra praktik som en integrerad del av studieprogrammet. En praktikplats på Brysselkontoret innebär att du deltar i kontorets dagliga verksamhet med arbetsuppgifter som omvärldsbevakning, rapport/analys och kontakter på den europeiska arenan.

Vem söker vi? Vi söker dig som trivs i en internationell miljö. Du har med fördel anknytning till regionen (men är inget krav), vara bekväm med att arbete både på svenska och engelska och framförallt ska du ha ett stort intresse för europeiska frågor och regional utveckling.

Var är praktiken? Kontoret är strategiskt placerat i Nordic House som är väldigt nära EU:s institutioner i Bryssel.

När börjar praktiken? Praktiken är 20 veckor och vi ser att du är på plats i slutet av januari eller i början av februari.

Arbetsuppgifter – som praktikant får du arbeta med en rad olika arbetsuppgifter, t.ex. delta och rapportera från seminarium, skriva artiklar och fördjupningar inom olika politikområden och hjälpa till med att arrangera webinarium. Du blir en del i teamet på SBHSS Brysselkontor och vill du veta mer om vilka frågor vi arbetar med så kolla in vår hemsida.

Skicka in din ansökan (personligt brev + CV) till Adam Andersson, adam.andersson@sbhss.eu , senast den 18 oktober

Covid information – I skrivande stund är det omöjligt att veta hur Covid kommer att påverka rörligheten och således möjligheten för praktik i Bryssel. Därför sker praktiken förutsatt att ditt universitet godkänner utomlandspraktik och det inte råder reseförbud mellan Sverige och Belgien.

Praktiken är oavlönad, vilket förutsätter egen finansiering, exempelvis genom studiemedel och eventuella stipendier (Erasmus). Bostad ordnar praktikanten själv då utbudet är stort. Brysselkontoret bidrar gärna med tips! För mer information går det bra att höra av sig till Adam eller vår nuvarande praktikant Sofia Florez Klingenstierna.

…. och kolla gärna in vår tidigare praktikants video (vår 2020) om hur det är att vara praktikant på SBHSS: